13 – 15 oktober 2017

Frédéric Chopin, Karel Appel en Edith Piaf: een wandeling over de cimetières van Montparnasse en Père-Lachaise in Parijs, is een wandeling door het mooiste wat de Europese cultuur te bieden heeft.

Marcel Proust, Susan Sontag en Jean-Paul Sartre: ook al zijn ze al decennia dood en begraven, tot de dag vandaag kunnen we ons door hen laten bezielen.

Twee weekenden per jaar – in voor- en najaar – nodigen wij –Elleke Schoenmakers en Ralf Bodelier- je uit voor een inspiratieweekend naar de necropolen van Parijs.

Op de maandag voorafgaand aan het weekend maken we kennis met elkaar.
Vervolgens ontmoeten we elkaar op vrijdagnamiddag in een hotel nabij de Sacré-Cœur en schuiven we aan voor een gezamenlijke maaltijd. Na het avondeten slenteren we door Montmartre, drinken wijn en praten we waarschijnlijk over al dat wat er werkelijk toe doet, en waar we het maar amper over hebben.

Op zaterdagochtend  introduceren we je in de geschiedenis van Parijs en zijn begraafplaatsen. Vervolgens neemt Ralf je mee in een spannende ontdekkingstocht over Père-Lachaise. Elleke vertelt met haar dwarsfluit waarom we veel vaker naar Chopin, Bizet of Poulenc zouden moeten luisteren. Het avondprogramma stellen we vast in overleg. Het kan bestaan uit een rondleiding door oude centrum van Parijs, maar ook door een bezoek aan een concert.

De zondagochtend begint opnieuw met een inleiding, gevolgd door een prachtige rondleiding over het kerkhof van Montparnasse.
We sluiten het weekend af met een uitgebreide lunch.

De prijs: De standaardprijs is €395,- voor twee overnachtingen inclusief ontbijt op basis van een twee-persoonskamer, diners en lunchen, lezingen en rondleidingen. Er geldt een meerprijs voor een eenpersoons kamer. Bij groepen maken we een aangepaste prijs.

De prijs is exclusief vervoer. Bij voldoende animo organiseren we gemeenschappelijk transport. Dat doen we ter plekke, tijdens de bijeenkomst op de maandagavond die aan het weekend vooraf gaat.

Meer informatie over verdere data en inschrijven bij Elleke Schoenmakers. ellekeschoenmakers@outlook.com  Tel. 06 513 838 78

Drs. Elleke Schoenmakers is beleidsadviseur, cultureel organisator en fluitiste.

Dr. Ralf Bodelier verzorgt sinds de jaren ’90 lezingen en rondleidingen over Parijse kerkhoven en nam het initiatief tot enkele funeraire reisgidsen, waaronder ‘Wandelen over Père-Lachaise, Montmartre & Montparnasse. Parijse dodenakkers en hun legendarische bewoners’ (Elmar 1996).