Frédéric Chopin, Karel Appel en Edith Piaf: een wandeling over de cimetières van Montparnasse en Père-Lachaise in Parijs, is een wandeling door het mooiste wat de Europese cultuur te bieden heeft.

Marcel Proust, Susan Sontag en Jean-Paul Sartre: ook al zijn ze al decennia dood en begraven, tot de dag vandaag kunnen we ons door hen laten bezielen.

In het weekend van 2, 3, 4 juni 2017, nodigen wij –Elleke Schoenmakers en Ralf Bodelier- je uit voor een inspiratieweekend naar de necropolen van Parijs.

Op maandag 29 mei maken we in Tilburg kennis met elkaar.
Vervolgens ontmoeten we elkaar op vrijdagnamiddag 2 juni in een Parijs hotel en gebruiken een gezamenlijke maaltijd in een plaatselijke bistro. Na het avondeten slenteren we door Montmartre in de lente, hangen rond in kroegen praten we waarschijnlijk over al dat wat er werkelijk toe doet, en waar we het maar amper over hebben.

Op zaterdagochtend 3 juni introduceren we je in de geschiedenis van Parijs en zijn begraafplaatsen. Vervolgens neemt Ralf je mee in een spannende ontdekkingstocht over Père-Lachaise. Elleke vertelt met haar dwarsfluit waarom we veel vaker naar Chopin, Bizet of Poulenc zouden moeten luisteren. Het avondprogramma stellen we vast in overleg. Het kan bestaan uit een rondleiding door oude centrum van Parijs, maar ook door een bezoek aan een concert.

De zondagochtend van 4 juni begint opnieuw met een inleiding, gevolgd door een prachtige rondleiding over het kerkhof van Montparnasse.
We sluiten het weekend af met een uitgebreide lunch.

[De volgende inspiratiereis naar Parijse kerkhoven staat gepland op 13, 14, 15 oktober 2017. De voorbereidende bijeenkomst is op 9 oktober]

De prijs: De standaardprijs is €395,- voor twee overnachtingen inclusief ontbijt op basis van een twee-persoonskamer, diners en lunchen, lezingen en rondleidingen. Er geldt een meerprijs voor een eenpersoons kamer. Bij groepen maken we een aangepaste prijs.

De prijs is exclusief vervoer. Bij voldoende animo organiseren we gemeenschappelijk transport. Dat doen we ter plekke, tijdens de bijeenkomst op maandagavond 29 mei.

Meer informatie en inschrijven bij Elleke Schoenmakers. ellekeschoenmakers@outlook.com  Tel. 06 513 838 78

Drs. Elleke Schoenmakers is beleidsadviseur, cultureel organisator en fluitiste.

Dr. Ralf Bodelier verzorgt sinds de jaren ’90 lezingen en rondleidingen over Parijse kerkhoven en nam het initiatief tot enkele funeraire reisgidsen, waaronder ‘Wandelen over Père-Lachaise, Montmartre & Montparnasse. Parijse dodenakkers en hun legendarische bewoners’ (Elmar 1996).